RYIJY: weaving wishes (MEX/TPE/USA) | 28-29.5.2016

Ryijy_Daniel Malpica and Arlene Tucker

daniel-and-arlene-by-jaime-culebro-alexander-dobrovodsky

  • La 28.5.2016 11.00–20.00 Kaisaniemen puisto
  • Su 29.5.2016 11.00–18.00 Kaisaniemen puisto

[Suomeksi] Salaisuuksien syvimmät syöverit voi solmia festivaalilla matonkuteisiin omalla kielellään sanoin tai kuvin. Kansallisteatterin takaa löytyy kierrätyskankaista revittyjä suikaleita, joihin festivaalikävijät voivat kirjoittaa ja piirtää kuvia haaveistaan, unelmistaan, peloistaan tai mistä tahansa, mitä ei kenellekään uskalla kertoa. Päivän mittaan kuteista muodostuu ryijy, joka muistuttaa siitä, miten paljon sanomattomia ajatuksia keskuudessamme vilisee. Jokainen salaisuus on samanarvoinen.

Ajatusten muodostama kudelma on Arlene Tuckerin ja Daniel Malpican yhteisteos, joka kuvastaa yhteenkuuluvuutta ja kulttuurista monimuotoisuutta. Tucker on kuvataiteilija, joka suunnittelee työkseen leluja ja pelejä. Hän rohkaisee taiteessaan leikin kautta ihmiset kokemaan omaa elinympäristöään. Malpica on runoilija, tuottaja ja graafinen suunnittelija, jonka käsistä on lähtöisin muun muassa eri kielien kohtaamisia tuottava Sivuvalo-projekti. Malpican töissä nousee esiin hänen näkemyksensä kielien tasa-arvosta, vaikkei ihminen puhuisikaan elinympäristönsä valtakieltä.

Facebook Event

[English] RYIJY: weaving wishes is a public installation that allows the Maailma Kylässä’s festival visitors to share their inner thoughts. A corner of Kaisaniemi Park will be resignified to house the secrets which will materialize first as ribbons and then made into a rug, at a later date. Have a seat and use the strips of recycled fabrics to write what you wouldn’t want to tell. Perhaps this is a secret or a wish told in a language of your choice; which could be in the form of a poem or image. The ribbons of collected thoughts will hang from the tent structure, which will flutter and flow as they collectively culminate to fill the frame.

More info: http://www.maailmakylassa.fi/ohjelma/18114

  • Arlene Tucker is a visual artist, educator, and toy and game designer interested in adding play elements to daily life through her art. Inspired by translation studies and zoosemiotics, she finds ways to connect and make meaning in our shared environments. Tucker’s work has been shown in Finland, Iceland, Estonia, USA, Russia and in Poland. Her projects such as Translation is Dialogue and Dear You involve and welcome people and schools worldwide.
  • Daniel Malpica is a poet and graphic designer based in Helsinki. He specializes in graphic, editorial and production design. Currently, Daniel is producer and designer of Sivuvalo project and founder, editor-in-chief and designer of [Radiador] Magazine. As a writer and multimedia artist, he has performed in several international experimental poetry and arts festivals sharing a stage with writers like Amiri Baraka and Michel Houellebecq.

Catalysti – monikulttuuristen artistien kollektiivi

Maailma kylässä -festivaalilla nähtävät installaatiot ovat osa KEHYstä taide! -projektia, jota koordinoi Catalysti, Suomessa asuvien monikulttuuristen taiteilijoiden kollektiivi. Catalysti on taiteilijayhteisö, joka luo verkoston Suomessa asuville ulkomaalaisille taiteilijoille.

Tuottaja: Catalysti, Sivuvalo, Koneen Säätiö, Teawear, International School of Helsinki, Laivapesu Oy ja TeeMaa.
Ryijy - PreFinal2-01

Design by Daniel Malpica