Runojulistenäyttely avajaiset

Lahden Muotoiluinstituutti sekä Tampereen Yliopisto osallistuu yhdessä Lahden Runomaraton 2019 tapahtumaan.

Keskusteluita-runojulistenäyttely tutkii, miten monikielinen ja monikulttuurinen runous manifestoituu typografisessa kontekstissa. Näyttelyssä pohditaan, miten tuoda eri kulttuurit yhteen ja vähentää ennakkoluuloja.

Näyttelyn runot ovat maahanmuuttajataustaisten runoilijoiden luomia, Tampereen yliopiston käännöstieteiden opiskelijoiden kääntämiä ja Lahden Muotoiluinstituutin graafisen suunnittelun opiskelijoiden julisteeksi taittamia.

 

 

 

 

 

 

Projektissa ovat mukana Sivuvalo Platform ry ja sen pohjoismainen kattojärjestö Nolitch X. Näyttelyn runoilijat ovat Kawther AbuHani, Azita Ghahreman, Muhaned Durubi, Mohsen Emadi, Roxana Crisólogo, Ye Yint Thet Zwe, Vidha Saumya, Polina Kopylova, José Luis Rico, Hamdam Zakirov ja Zoila Forss.

 

IMG_7322

 

 

 

 

 

 

IMG_7321

Näyttely oli nähtävissä Lahdessa 14.-16.6.2019

Mukana projektissa Marion Robinson & Christoffer Leka, Muotoiluinstituutti
Anne Ketola, Tampereen Yliopisto/Sivuvalo Platform.

Leave a Reply