Sivuvalo ja Runokuu 2021

[English]

Sivuvalon Runokuu 2021 -tapahtumatKÄÄNNÖSILTAPÄIVÄ
Suomennos-slam
LA 21.8.2021
15-15.45
Tiivistämö

Käännösiltapäivässä kuullaan neljä keskustelua, yksi heistä on Suomennos-slam. Kääntäjät Anne Ketola ja Tarja Härkönen suomentavat meksikolaisrunoilija Daniel Bencomon runon ja ottavat mittaa toisistaan perustelemalla käännösvalintojaan. Slamissa kääntämisen luovuus ja suomentajan rooli nousevat valokeilaan. Slamin juontaa kirjailija Hanna Rentola.
Tapahtuman turvallinen osallistujamäärä on tämänhetkisillä ohjeilla 25 henkilöä (päivitetty 12.8.). Ilmoittautuminen avautuu 9.8. tämän linkin kautta.

Yhteistyössä Sivuvalo, Yhdysvaltain suurlähetystö, Poesia, Kustannusliike Parkko, Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto
KRITIIKKI-ILTAPÄIVÄ
Inklusiivinen kritiikki
SU 22.8.2021
15-15.45
Tiivistämö


Kritiikin yhteisöllisyydestä, esittävän runouden kritiikistä ja muista kritiikin ajankohtaisista kysymyksistä keskustelemassa runoilija ja kääntäjä José Luis Rico ja Helsinki Poetry Connectionin puheenjohtaja Kirsi-Marja Moberg. Englanninkielisen keskustelun vetää Heidi Bäckström.
Tapahtuman turvallinen osallistujamäärä on tämänhetkisillä ohjeilla 25 henkilöä (päivitetty 12.8.). Ilmoittautuminen avautuu 9.8. tämän linkin kautta.

Yhteistyössä Kritiikki näkyy -hanke, SARV, Sivuvalo, Helsinki Poetry Connection, Digitaalisen kirjallisuuden hanke, Tuli & Savu, Nihil Interit, Long Play, Nuori Voima
BALTIC HUMANOIDS
MA 23.8.2021
18:00–19:00
Tiivistämö

ESIINTYJÄT

Kati Neuvonen | Saad Hadi | Sini Silveri | Hamdam Zakirov

Tapahtumassa tarkennetaan katse kehojen, eläinten ja maisemien merkitykseen runoudessa: ne toimivat symboleina uudenlaisessa yhteiskunnallisessa kritiikissä ja kuvaavat jatkuvaa planetaarista muutosta. Tapahtumassa kuullaan neljää runoilijaa, joilla on vahva suhde posthumanismiin eli hiljaiseen vallankumoukseen, joka muovaa suhteita vanhojen suurten käsiteparien välillä: luonnon ja kulttuurin, ihmisen ja eläimen, elämisen ja elottomuuden, kauneuden ja rumuuden, mielen ja ruumiin, itsen ja toisen. Esiintymässä Kati NeuvonenSaad HadiSini Silveri ja Hamdam Zakirov.
Tapahtuman turvallinen osallistujamäärä on tämänhetkisillä ohjeilla 25 henkilöä (päivitetty 12.8.). Ilmoittautuminen avautuu 9.8. tämän linkin kautta.

Kielet: Suomi ja englanti, esityksissä myös arabia ja venäjä. Kaikki runot on käännetty englanniksi.
Yhteistyössä Sivuvalo ja Stage – Suvilahden kesäteatteri.

Festivaalin koko ohjelma on osoitteessa www.runokuu.fi