Giuliana Kiersz

Photo: Antú Martín

castellano | suomi
traducciones | suomennos


Giuliana Kiersz (1991) is a writer, playwright and artist currently based in Berlin. Her methods explore our relationship with language, reflecting within specific contexts to create fantasies that move the social and political horizon. Her play El fin (The end) won first place in the X German Rozenmacher Prize; “Isabel I” received third prize in the National Theatre Institute’s 15th National Dramaturgy Competition; and ”B”, “502” and “The day she said that she had killed the dog I took the car” were awarded with a Maison Antoine Vitez translation price.


Giuliana Kiersz (s. 1991) on kirjailija, käsikirjoittaja ja taiteilija, joka asuu parhaillaan Berliinissä. Hänen työskentelytapansa tutkivat suhdettamme kieleen ja pohtivat sitä tietyissä yhteyksissä. Kirjailijan tarkoituksena on luoda kuvitelmia, jotka ravistelevat yhteiskunnallisia ja poliittisia näkymiä. Hänen näytelmänsä El fin on voittanut German Rozenmacher -kilpailun ensimmäisen palkinnon ja Isabel I kolmannen palkinnon National Theater Instituten kansallisessa dramaturgiakilpailussa. Lisäksi näytelmät B, 502 sekä El día que ella dijo que había matado al perro agarré el auto on palkittu Maison Antoine Vitez -käännöspalkinnolla.