SIVUVALOLLE NUORI VOIMA -PALKINTO 2017

Vuonna 2017 Nuori Voima -palkinnon saaja on monikielinen kirjallisuusprojekti Sivuvalo. Palkinto myönnetään monikielisen kirjallisuuden ja kulttuurin eteen tehdystä ansiokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä. Vuonna 2013 käynnistynyt projekti on onnistunut laajentamaan suomalaisen kirjallisuuden käsitettä (tai käsityksiä suomalaisesta kirjallisuudesta) ja tukenut muualta Suomeen muuttaneita kirjailijoita.

Palkintoperusteet

Sivuvalo on saattanut yhteen kirjailijoita ja runoilijoita erilaisista taustoista ja tuonut aktiivisesti näkyville omalla äidinkielellään kirjoittavien taiteilijoiden teoksia. Projektin puitteissa on järjestetty työpajoja, esityksiä, tapahtumia ja julkaisutoimintaa.

Sivuvalo toimii erinomaisena esimerkkinä koko yhteiskunnalle toisia arvostavan, avaramielisen ja tasa-arvoon tähtäävän yhteistyön ja verkostoitumisen tuomista mahdollisuuksista. Juhlavuottaan viettävä monikulttuurinen Suomi ansaitsee sen, että myös muilla kielillä kuin suomeksi kirjoittavien on mahdollista kehittää kirjallista kulttuuriamme.

Nuori Voima -palkinto

Nuori Voima -tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain ansioituneesta toiminnasta kirjallisuuden ja kulttuurin alalla. Palkintoa on jaettu vuodesta 1993 lähtien, ja sen myöntää kirjallisuusjärjestö Nuoren Voiman Liitto. Palkintosumma on 500 euroa. Valinnan teki Nuoren Voiman Liiton hallitus, johon kuuluvat Marjo Niemi (pj), Matti Kangaskoski (vpj) sekä Jari Hanska, Juhana Harju, Silvia Hosseini, Kaisa Kaakinen, Outi-Illuusia Lilja, Maria Matinmikko, Reetta Pekkanen, Tuukka Pietarinen, Katja Raunio ja Olavi Uusivirta.


“Juhlavuottaan viettävä monikulttuurinen Suomi ansaitsee sen, että myös muilla kielillä kuin suomeksi kirjoittavien on mahdollista kehittää kirjallista kulttuuriamme”.

Kansan Uutiset 8.6.2017 Monikielinen Kirjallisuusprojekti Sivuvalo palkittiin Tässä koko artikkeli