SÄKEENKAARI: Musteklubi

22.10.2020
OuluMusteklubin Kansainvälinen Osuus esittelee kaksi kirjailijaa, jotka saapuvat kertomaan itsestään tuotannostaan sekä esittävät tekstejään.

Irakilaissyntyinen Saad Hadi on työskennellyt toimittajana vuodesta 1975. Hadilla on maisterin tutkinto taidehistoriasta Bagdadin yliopistosta, ja hän on julkaissut neljä romaania ja kaksi novellikokoelmaa. Hän asuu tätä nykyä Espoossa. Haastattelijana Jussi Moilanen (alkuperäishaastattelija Shvan Zangana estyttyä), joka kääntää keskustelun suomeksi.

Zoila Forss on perulaissyntyinen runoilija, jonka esikoiskokoelma Revontuli julkaistiin vuonna 2014 Perussa. Hänen toinen teoksensa Syytön harppuuna sisältää runoja kolmella kielellä. Forss tekee runoja, kuvataidetta ja runovideoita, ja lisäksi hän on osallistunut runojen käännöstyöhön suomesta espanjaksi. Haastattelijana Matti A. Kemi.Kirjailijavierailut ovat osa Säkeenkaari-hanketta:
Järjestäjät: Huutomerkki ry ja Tuba Food & Lounge yhteydessä Sivuvalon kanssa.