Kirjan ja ruusun päivänä Sivuvalolla on paljon juhlittavaa

Kirjan ja ruusun päivänä Sivuvalolla on paljon juhlittavaa. Koneen Säätiön rahoittaman New Havens & Humanoids -hankkeen jäsenet ja yhteistyökumppanit ovat parhaillaan töissä monissa käännöskäsikirjoituksissa, jotka ilmestyvät vuosien 2024 ja 2025 varrella joko Suomessa tai espanjankielisessä maailmassa.

*

Sivuvalon välityksellä chileläinen kustantamo Cinosargo julkaisee syksyllä vuonna 2024 Tiina Lehikoisen runovalikoiman Jose Luis Ricon espanjannoksina.

Emmi Ketonen suomentaa Roxana Crisólogon espanjankielisen runokokoelman Kauneus (La belleza) TAIKE:n kirjallisuuden kohdeapurahan turvin.

*

Emma Toukonen suomentaa italialaisargentiinalaisen Marisa Martinez Persicon espanjankielisen runokokoelman Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton Tarja Roinila -stipendillä.

Tammikuussa 2025 Aviador Kustannus julkaisee Helsingissä esiintyneen chileläisen kaunokirjailijan Óscar Barrientos Bradasicin Cuaderno Antártico-matkakertomuksen.

*

Kiitos Cinosargon kustannuspäällikölle Daniel Rojas Pachasille ja Aviadorin kustantajalle Vesa Tompurille yhteistyöstä ja ystävyydestä.