Emmi Ketonen

Emmi Ketonen es una editora y traductora del español al finlandés. Ha traducido el Altazor de Vicente Huidobro para la editorial Parkko (2020) y Temporada de huracanes de Fernanda Melchor (Aula & Co). Su siguiente proyecto es la versión finesa de la poesía de Alejandra Pizarnik. Ketonen también es editora en jefe de la revista literaria Lumooja y colabora en otras revistas culturales.

Emmi Ketonen on turkulainen espanjasta kääntävä suomentaja ja toimittaja. Ketonen on kääntänyt chileläisen Vicente Huidobron runoteoksen Altazor (Parkko 2020) sekä meksikolaisen Fernanda Melchorin romaanin Hurrikaanien aika (Aula & Co) suomeksi. Seuraavaksi hänellä on suunnitteilla argentiinalaisen Alejandra Pizarnikin runojen suomentaminen. Ketonen on myös toinen kirjallisuuslehti Lumoojan päätoimittajista ja avustaa muitakin kulttuurilehtiä.