Giorgio Lavezzaro

[ Español ]

Suomennos: Sofia Sandqvist


Giorgio [Emilio] Lavezzaro [Cano] on italialaismeksikolainen kirjailija, opettaja sekä subjektiivisuus- ja väkivaltatieteiden maisteri (Saberes sobre Subjetividad y Violencia, Colegio de Saberes, Meksiko).

Vuonna 2016 hän julkasti kirjaa Ylistys arvelle (Elogio de la cicatriz) Espanjasaa.

Hän on opettanut psykologiaa useissa meksikolaisissa yliopistoissa ja on tieteellisen lautakunnan jäsen Pueblassa, Meksikossa toimivassa Comunidad Terapéutica Flor y Canto -yhteisössä, joka kuntouttaa päihderiippuvaisia. Hän opiskelee kielellistä ilmaisutaitoa Torinossa, Italiassa ja valmistuu englannin, italian, saksan, ranskan ja portugalin tulkiksi ja kääntäjäksi.

Lavezzaro nautti apurahaa nuorille kulttuurin ja taiteen osaajille tarkoitetun ohjelman Jóvenes Creadores de Fondo Nacional para la Cultura y las Artes (FONCA) ja kulttuurityötä tukevan säätiön Fundación para las Letras Mexicanas (FLM) toimesta. Vuonna 2014 hän sai Meksikon kulttuuri-instituutin (IMC) Premio de Publicación del Programa Editorial -kirjallisuuspalkinnon.

Hän kirjoittaa säännöllisesti Tumblriin blogia otsikolla Archipiélago de reflejos. Nykyisin hän asuu ja työskentelee Torinossa.

Tässä linkissä voitte lukea Palasten yhteen liittäminen kullalla