Alejandro Pedregal

[ Castellano ]


Alejandro Pedregal on kirjailija, elokuvantekijä, yliopistolehtori ja -tutkija. Kirjailijana hän on julkaissut seuraavat teokset: Evelia: testimonio de Guerrero (Akal, 2018) ja Mientras los hombres conquistaban la Luna y daban vueltas alrededor de la Tierra… Rodolfo Walsh, el pastor de Girón (Patria Grande, 2017). Koordinaattorina hän on julkaissut yhdessä Emilio Recanatinin kanssa teoksen La esperanza insobornable: Rodolfo Walsh en la memoria (Patria Grande, 2017). Alejandro Pedregal tekee myös yhteistyötä useiden espanjalaisten ja latinalaisamerikkalaisten tiedotusvälineiden kanssa. Hän toimii yliopistolehtorina ja -tutkijana Aalto-yliopiston yliopistonlaajuisten taideopintojen osastolla (University-Wide Art Studies, UWAS) ja on väitellyt tohtoriksi saman yliopiston elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitoksella. Pedregal on voittanut monia kansainvälisiä palkintoja elokuvillaan, joiden joukosta löytyvät muun muassa lyhytelokuvat United We Stand (2009) ja Reservas naturales (2018) sekä yhteistyönä Adrián Aragonésin kanssa ohjattu dokumenttielokuva Tú fuiste la semilla (2013). Hän on myös yksi elokuva- ja mediafestivaali Lens Politican perustajista, minkä lisäksi hän toimi festivaalin taiteellisena johtaja vuosina 2005 – 2011. 

Lue Evelia: testimonio de Guerreron ote suomeksi.